Предложения за детски коледни подаръци

Какво е Коледа без детските коледни подаръци под елхата? Просто обикновен празник, в който липсва емоцията от детската радост и присъствие. Изборът на детски коледни подаръци е нелека задача. Често обаче, нашите деца сами ни споделят какво искат. Какво правим в случаите, когато се налага да изберем детски коледни подаръци за друго дете: на приятелско семейство, за размяна на подаръци в училище, за съседчето, за далечен роднина и други? Какво избираме и от какво се ръководим при избора за детски коледни подаръци?

Съвети при избора на детски коледни подаръци

Когато избираме детски коледни подаръци за дете, различно от нашето, трябва да си изясним следното преди да направим покупката:

  • в какъв бюджет ще се вместим?
  • какво харесва детето?
  • играчка или нещо практично?

След като уточним тези детайли, вече по-лесно можем да вземем своето решение.

3

Предложения за детски коледни подаръци

Най-добрият вариант за избор на детски коледен подарък е играчка, ако детето е на възраст, в която си играе. Проучете какво харесва и изберете интересна и подходяща за възрастта му играчка. Детският коледен подарък играчка винаги радва децата, без значение дали е точно това, което са искали, или нещо коренно различно. Кукла, камионче, комплект за готвене, чашки и чинийки, конструктор – всичко това ще изпълни детското сърце с благодарност и несравнимо доволство. Подарете детска усмивка, избирайки играчка, която ще зарадва детето. 

4

Друго подходящо предложение за детски коледен подарък е книгата. Децата трябва да бъдат стимулирани да четат, защото така се превръщат в по-добри хора. Освен това, упражняват уменията си за четене, научават нови думи и развиват въображението си. Какво по-хубаво от това! Изберете актуална и интересна книжка, съобразена с възрастта на детето. Преди това обаче разберете дали вече не я е чело. 

Образователните игри са онези детски коледни подаръци, които развиват мисленето. Те са приятен и забавен начин детето да научава нови неща, докато играе. Освен това, с помощта на образователните игри детето се социализира.

Практичен подарък: дрешка, обувки, пижама, спален комплект, хавлия и т.н. Чудесна идея е комплект от шал, шапка и ръкавици, които ще топлят детето през хладните месеци. Изборът на подобен подарък обаче трябва да е добре прецизиран. Възможността за неподходящ номер дреха/обувка може да развали изненадата. Ако много държите да направите подобен вид подарък, консултирайте се с родителите за всеки случаи. Друг вариант е да подарите ваучер за даден магазин. По този начин родителите, заедно с детето, сами ще могат да изберат онова, което най-много им допада.

Торбичка с лакомства – универсалният подарък

Класическата торбичка с лакомства, позната ни от детството, е чудесен коледен подарък за малки и големи. Шоколадовите фигурки, обвити в станиол, вкусните курабийки и сладки пресъздават уюта и атмосферата на предстоящите празници.

Какъвто и подарък да изберете, не забравяйте да го опаковате подобаващо. Децата много се радват на лъскава хартия и картички.