Кои са най-вредните неща, които ни заобикалят

Знаете ли, че думата ВНИМАНИЕ показва колко опасен може да бъде продукта, с който миете чинии, дезинфекцирате банята или боядисвате в дома.

Силната токсичност, може да увреди трайно здравето на хората, затова е важно да се подхожда с изключителна прецизност в това отношение.

Най-добре е, когато се налага работа с тежки химикали, препарати и строителни отпадъци е да потърсите специализирана фирма за извозване на такива.

Още обозначения:

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ означава продукти със средна токсичност:

ОПАСНОСТ се намира в указанията за ползване на най-токсичните продукти.

Важно е и също така да не се купуват всякакви продукти с надпис "отрова", "опасност" или "фатално" при поглъщане или вдишване. Алтернативно, можете да спестите пари (и вашето здраве), като свои собствени продукти за почистване на целия ви дом, да изберете фирма, която почиства идеално – nachisto.com.

Най-опасните замърсители:

По-голямата част от традиционните марки домакински почистващи препарати съдържат множество токсични химикали, включително: бутил целосолв, гликол етер, алдехиди, амоняк, хлор, нонилфенол етоксилати (NPEs), триклозан , фталати , 1,4 диоксан, петролни дестилати, натриевата основа, DEA, TEA солна киселина, нефтен произход повърхностноактивни вещества, формалдехид, натриев хидроксид и сярна киселина.

Всички те имат вредно въздействие върху здравето и планетата. Тези продукти са облицовани по рафтовете на магазините, готови и чакат, за да ги купувате - на свой ​​собствен риск.

Тъй като правителството е тестван само около 200 от 86000 химикали, регистрирани от ЗООС, това е прави почти невъзможна мисията да се доверите на това, което купувате. Докато повечето от нас не притежават Q клон за научноизследователска и развойна дейност, това е още един момент, в който всеки домакин, собственик на жилище трябва да се замисли над подобни въпроси и да канализира собствените си умения.

Ето лесни и достъпни начини да започнете:

Ако правите цялостен ремонт в дома, придружен от много строителни отломки, бетон от къртачна дейност, къртене на дограма, фаянс, теракота, то не забравяйте, че всички тези елементи могат да са много опасни за вашето здраве. Не подминавайте с лека ръка, подобен факт и наемете специализирана фирма с екип по kyrti.bg