Къде да използваме смели цветове в уеб дизайн

Една от последните тенденции в уеб дизайна е използването на ярки цветове и смели комбинации на уеб сайтове. 

Ярките и оригинални цветови комбинации са най-вече в прерогативите на студиото за уеб-дизайн в продължение на много години.

 

Мода и интериорен дизайн. Тези сайтове са доста близки до областта на уеб дизайна. Много уеб дизайнери дори проучват цветовите тенденции в модата, за да знаят кои цветове ще бъдат модерни при създаването на уебсайт.

Магазини за облекло. Много магазини за дрехи днес по правило използват карти, за да представят по-добре своите колекции и ексклузивни стоки. Това води до използването понякога и на необичайни комбинации от цветове в своите проекти.

Сайтове на ресторанти и хранителни продукти. Повечето от тези сайтове разчитат на цветни изображения, които показват своите продукти и предлагат в благоприятна светлина. Днес виждаме много сайтове, използващи ярки цветове, които могат да действат като емоционални задвижвания и дори да провокират апетит.

Целеви страници. Модерните целеви страници включват различни методи на проектиране и дори могат да изглеждат като мини-сайтове. Ярките цветове се използват тук, за да напътстват посетителя по време на дизайна и да го убедят да предприеме необходимите действия. 

Как да използваме ярки цветове в дизайна на уеб сайтове

Няма тайна, че цветовете засягат емоциите ни. Емоционалният дизайн е бъдещето на интернет, а правилното използване на цветовете в него е истинско изкуство. Цветовете могат да унищожат цялата идея на сайта или да разкажат вълнуваща история, която ще привлече повече посетители и трафик. Основното е да се постигне баланс между творчеството и практичността. Разумното използване на схемата за ярки цветове днес позволява търговските марки и за да бъде по-близо до клиентите си, без да губят индивидуалността си, такава трябва да съответстват на избраната ниша.

Комбинация от ярки цветове в уеб дизайна е много важно за дълбоко познаване на теорията на цветовете, изящния вкус и определената натрапчивост. По този начин може да се създадете грандиозен и изискан дизайн. На помощ ще се отзоват специалистите от Уеб Дизайн България. Тях може да на намерите и на следната връзка: http://webdesignbulgaria.net.