Сапарева баня – място за релакс и още нещо

Балнеолечението е метод открит преди десетки години. Може дори да се нарече древен начин за лечение на различни заболявания. Сапарева баня е едно от местата в страната ни, където се предлага този вид терапии и профилактика, наред с всякакви възможности за релакс на душата и тялото.

В Сапарева баня всеки гост може да отседне, наемайки къщи за гости. Практикуват се различни форма на лечение с използване на водни бани от минералните извори. Те могат да се правят, както с топли води, така и профилактика, чрез студени минерални води.

Лечебните качества на минерални извори със Сапарева баня допринасят за общия тонус на тялото и се борят добре с различни заболявания от рода на сърдечни проблеми, бъбречна недостатъчност, чернодробни и белодробни заболявания и редица други.

 

Науката, която изучава балнеолечение е известна като балнеология. Метода и практиката й са стари познати на хората по тези места още на древни римляни, траки и гърци. Като свидетели на практикуваните още от миналото лечения в Сапарева баня свидетелстват и открити находки в самите бани. Така например тракийски съд за стриване на различни мехлеми и билки откриват множество специални комплекси, известни и като спа-центрове.

В днешно страната ни има редица курорти, предлагащи балнеолечение, Сапарева баня  сред много популярните.

Благодарение на топлата вода в изворите се стимулира пречиствателна функция от бъбреците. Предлага се подводен масаж и гимнастика, отново под вода, а с особено силно въздействие се прилага тя при бронхити.

Настаняването в къщи за гости в Сапарева баня предлага приятна и ведра атмосфера, сред старинни архитектури и сгради. Гостоприемно посрещане и комфортна среда са на разположение на туристи от цялата страна, както и на чужденците.

Из уличките на курортното градче може да се усети духа на традициите и приятелското отношение на местните. Сапарева баня е място за релакс и още нещо, а това определено кара всеки стъпил един път на това място, да се връща отново и отново.

http://pri-orehcheto.bg/