8 европейски градове за посещение през 2016 г.

Сезонът е лятно, а почивката скоро започва. В зависимост от бюджета и предпочитанията, може да изберете да посетите един или няколко градове в Европа. Избирайки и според определени критерии, тази година ви препоръчваме да посетите следните места.

Вроцлав, Полша

Wroclaw Poland

Това е европейска столица на културата за 2016 г. Тя продължава традицията на испанския град Сан Себастиан. Полският град се гордее с активен туризъм, студентския живот и е номер едно сред градовете носители на Нобелова награда. Има различни артистични събития, които превръщат това място във важен културен център. След опустошителните наводнения в 90-те, архитектурните шедьоври на града отново са възстановени.

Манчестър, Англия

Manchester England

Намира се в северозападната част на Англия. Градът е известен със своята култура и архитектура, както и с множество клубове. Това лято градът е домакин на Международния фестивал на Манчестър.

Ротердам, Холандия

Rotterdam Netherlands

Смятан за един от най-веселите градове в Европа, Ротердам е и най-голямата европейска порта. Градът се радва на гости с футуристичната си архитектура и уникални инициативи като сърфинг в канали и изкуство на всяко ъгълче на града. Нощният живот също е много атрактивен.

Дъблин, Ирландия

Dublin Ireland

Намира се на източната половина на страната. Ирландската столица има средновековни сгради, датиращи от 13-ти век. Градът е домакин на филмовият ирландски институт.

Котор, Черна гора

Kotor Montenegro

Градът Котор се намира по адриатическото крайбрежие на Черна гора. Старият град разполага с множество църкви и очарователен средновековен аспект. Градът е домакин на морски музей, който разказва истории за морето и моряците.

Сан Себастиян, Испания

San Sebastian Spain

Европейска столица на културата през тази година се намира по брега на Атлантическия океан. Районът е известен с живописните алеи, места и къщи по бреговата ивица на Бискайския залив в стария град, а също и специалните местни вина.

Любляна, Словения

Ljubljana Slovenia

Европейската зелена столица на 2016 г. е елегантната словенската столица. Славата и гордостта се дължат на множество зелени площи. Ако обичате екологичните дейности с велосипед, центърът на града, където са забранени всички автомобили или искате да видите красивата река, която минава през столицата, това е мястото за туризъм и почивка. Тук може да намерите достъпна храна и настаняване, без съмнение за качеството. Словенците отглеждат спиращи дъха планини, лозя и разполагат с чудни плажове.

Сибиу, Румъния

Sibiu Romania

Сибиу предлага сливане на румънски, немски и унгарски култури, Сибиу е красив пример за средновековна архитектура. На това място среща правят уникални по вида си паркове, изискани ресторанти, предлагат се възможности за колоездене, разходки и всичко, което би накарало туриста да почувства приятелското и ведро посрещане.

Сибиу се намира в близост до Карпатите и е считан за един от най-красивите градове в региона. Не пропускайте Цитаделата на Сибиу. Тя е една от най-добре укрепените крепости в Европа.

Време е да изберете една от тези дестинации и да потърсите достъпни полети и настаняване в хотели. Ако искате да пътувате в Румъния, доверете се на експертите.

От вас се иска само да се наслаждавате на всеки миг прекаран на подобни места и да следите за великолепни гледки, а когато се срещнете очи в очи с такива да се уверите, че батерията на фотоапарата е изцяло заредена.

Време е да потегляте. На добър час!