Как да почистите мъх от климатик

Антимикробните електростатични въздушни филтри изискват редовна поддръжка и подмяна. В това число с голяма привилегия се ползват филтрите на климатици. Промоционални таква, както и Daikin FTXG35LW/RXG35L WHITE EMURA II 2014, може да намерите по всяко време.

 

Всичко свързано със замърсяванията е в резултат на непрестанния обмен и завъртане на въздуха в помещенията.

Допълнителни съвети и консултации за отстраняване на мъх и прах от филтри - електростатичните въздушни филтри предлагат високо качество на филтриране на въздуха, за да се отстрани дори най-малките частици от въздуха и ги пазят от домашните мръсотии. С лесна и редовна поддръжка, те ще издържи в продължение на много години. И така, докато прахта лесно се отмива от филтъра на климатика, то нещата могат лесно да се усложнят, ако стане дума за по-здраво закрепени към метални компоненти. Тук съществува метод за почистване на натрупани прашни частици и мъхчета от филтъра, а това допринася за по-силна мощност и по-малко хабене на електричество.

Необходими материали - за целта ви е нужна мека четка скраб, четка създаваща вакуум, течаща вода.

Почистването на филтри - извадете филтъра от разположението му в климатика. В повечето случаи, той е лесно монтиран в най-предната част на перките. Изплакнете го под струя течаща вода. Оставете на открито да изсъхне и естествено да се изсуши.

Пренебрегването на поддръжката на вашия филтър може да доведе до срив в системата или да предизвика по-сериозни проблеми. Професионално може да направите това и във веригите магазини за климатици.