Покупката на висококачествени климатици с дигитална термостати

Срещата на вътрешното и външно тяло на климатичната система е от изключително значение за бъдещата експлоатация и ефективност. Ето, защо е важно да се обърне подобаващо внимание, както на този детайли, така и на климатик кондензаторните агрегати в закрит бобината. Попитайте Вашия изпълнител, ако вътрешното тяло или изпарител бобината е съвместима или ако налага да се промени. Несъответствие с висока ефективност кондензаторни агрегати с ниска ефективност и закрита бобина могат не само да ви струват повече, но също могат да повредят вашите компресорни клапани и да предизвика компресорът, чрез износването много по-рано, отколкото обикновено.

Настройте термостата - определете термостата с няколко градуса по-високи температури през лятото и с няколко градуса по-ниски през зимата. Много експерти са съгласни, че 78 ° F е добра отправна точка, за да се спестят пари. Всеки градус под 78 ° F, говори, за това, че сте настроили вашия термостат и това ще увеличи разхода на енергия с около 8%.

Да не се овлажнява през лятото - да не се използва изсушаване в същото време климатикът работи, защото това ще принуди климатика да работи по-усилено.

Спестяване на сметки от климатици за отопление може да стане и, чрез правилно запечатване на тръбите. За целта проучете въздуховодите и научете дали той се нуждае от ремонт или смяна. Ако някои от стаите в дома ви са прекалено горещи или твърде студени, ако изолацията е пилинг или ако има натрупване на замърсители във вътрешността помислете си за обновяване на каналите, за да се види дали те имат нужда от подмяна. Също така се върнете към решетките и скарите във всяка стая трябва да бъдат оценени, за да се види дали те са правилно оразмерени и дали работят правилно.

Настройка на климатик, чрез автоматично активиране – повечето климатици правят имат тази функция.

Много хора могат да пестят енергия от разходите за отопление и охлаждане с помощта зонирана система. Вилно системите могат да бъдат просто два типа - отоплителни и охлаждащи системи. Така една и съща може да върши идеална работа в две различни части на къщата, като един за горния етаж и един за долния етаж или те могат да бъдат малко по-сложни, използвайки прегради и отделни термостати, така че можете да се отопляват и охлаждат само областите, от които се нуждаете. Ако живеете в двуетажен дом и прекарват по-голямата част от времето си на долния етаж трябва да държите на долния етаж климатика на най-ниска степен, когато не се използва. През нощта, докато спите може да откриете, че е възможно да се постигне обрат в процеса, ако долната част не е използвана.

Ремонт при изпускане на въздух - климатичното тяло трябва периодично да бъде проверявано за изтичане на въздух. Някои експерти отчитат среден % на изтичане около 30 процента въздуха. Това са огромни източници на загуба на енергия, които могат лесно да бъдат възстановени.

Повече тук:

  • втора употреба тук
  • Монтаж на климатици тук
  • Сервиз на климатици тук
  • Профилактика на климатици тук