5 бързи стъпки да се отървете от дървениците

Известно е, че дървениците са трудни за покриване, а методите „направи си сам“ често са кратки и дори влошават нещата. Тези вредители се хранят и размножават постоянно, а малкият им плосък размер им позволява да се скрият навсякъде от пукнатини в стената до фуги в чекмеджетата.

 

Специалистите по дървеници от PREVENTA.BG са експерти в бързото унищожаване и покриване на насекомите. Представянето на процеса в технически ръце означава, че може да се почувства необходимостта, знайките, че проблемът е правилно идентифициран и отстранен. Съществуват следните стъпки, които могат да предприемат, за да ускорят процеса и да намалят потенциално, като това да помогне за намаляване на разходите.

  1. Премахнете скривалищата и хаоса

Дървениците могат да се скрият в картонени кутии и кашони, така че ако имате нужда от съхранение, пластмасовите кошчета са по-малко примамливи за нашествениците.

Съберете дрехите и аксесоарите от пода. Ако е възможно, изхвърлете или дарете предмети, от които вече не се нуждаете, като се погрижите всичко да е без дървеници.

  1. Почистете заразеното пространство

Ако е възможно, премахнете и найлоновите торбички.

Измийте и прахосмукайте подовете, почистете тъканните покрития на прозорците и первазите. Когато приключите, поставете торбичката в прахосмукачката и върнете в кош.

  1. Забавете и затруднете дървениците

Проверете основите за пукнатини и запечатайте, ако е необходимо.

Уверете се, че тапетите не са разкъсани и повредени. В противен случай дървениците се крият в тях.

Проверете контактите и ключовете за стена. Те са отлични скривалища за дървеници.

  1. Обърнете внимание на състоянието на лекото

След третиране, използвайте покритието за матрака и пружината. Уверете се, че имате ципове и с високо качество. Това ще намали разкъсването и евентуално удобството на дървесината, за да се пристъпи точно там.

Проверете под лекото и изхвърлете всичко ненужно. Предметите, които искате да запазите, трябва да се запазят в една и съща стая, за да се предотврати разпространението на заразата от дървен материал.

  1. Подсигурете достъп до експерти

Какво още убивате бързо дървениците? Разбира се на последно място, но с най-голяма значимост на нещо с професионалисти за борба с вредителите. Дайте им пълното си съдействие и се уверете, че имате достъп до килери, стени и зони около мебелите. След това ще се направи трето третиране, чрез пръскане за дървен материал и ще се избави от тях за постоянно.