Няколко правила за избор на геймърски компютъ

Ако имате подрастващ тийнейджър, които си пада по компютърни игри и обожава компютърни технологии, може би е настъпил момента, в който и вие трябва да проучите това онова, за да може да изберете точната техника.

Предлагаме ви няколко стъпки, в които да се ръководите, та макар да нямате големи познания в областта на технологиите.

 

  1. Определете бюджет – имайте предвид, че добър компютър, които да има изключителни параметри и да дава възможност за поместване на голям капацитет от информация, струва малко по-скъпо от обикновения компютър. Цените варират ориентировъчно между 1500 и могат да достигнат 4 и 5000 лв.
  2. Ако главно компютъра ще се ползва за тежки игри, то винаги трябва да се предвиди капацитета на паметта. Съществуват много модели компютри, които са с допълнителни карти от по 3, 4 нива и предлагат по 12-18 гигабайта
  3. Разбира се компютъра може да служи и за много други неща като филми, браузване, работа, разговори и т.н., ето, защо е важно да се предвидят и тези неща, преди покупката.
  4. Поради високата инвестиция в геймърски компютър, трябва да се предвиди и срок на експлоатация поне 5 години и добро охлаждане още в самото начало.
  5. Доверете са на доказали се марки, в които няма място за съмнения. Така например може да се спрете на процесор  intel, който е подходящ към момента от това, което предлага пазара и става за игри. Харддискът 1 ТБ, RAM 8 GB и т.н.

Винаги може да се допитате и до специалистите в бранша, които ще изненадат и ще, има с какво още да предложат.