Няколко лесни начина да увеличите живота на батерията на лаптоп

Лаптопите са известни със своята мобилност. И все пак, това как ни служат, зависи от заряда на батерията.

Средната продължителност на работа на нов лаптоп е между два до четири часа. Въпреки че, на практика, повечето от моделите не работят повече от час.

Нетбукът имат по няколко пъти повече заряд. По-старите лаптопи имат няколко пъти по-малка батерия за лаптоп.

Съществуват някои доказани съвети, които могат да ви помогнат да удължите времето за работа:

Всички свързани устройства консумират енергия. Ето защо, изключете всички устройства, без които ще може в състояние да направите важните дейности на преносимия компютър.

Например, мишка с редовен кабелен консумира значително по-малко енергия, отколкото безжична мишка с Bluetooth-адаптер.

Wi-Fi използва толкова енергия, колкото сами не сте си представяли. Ако не се използва - изключете Wi-Fi интернет.

Не използвайте никакви допълнителни устройства, които се черпят от батерии на лаптопи.

Например с MP3-player'y и клетъчни телефони. Такива може да зареждате батерията от лаптопа. Ето защо, не ги третирайте като обикновено USB флаш устройство. Ако лаптопът е включен в мрежата и се захранва само от батерията, то животът на батерията е значително по-намален.

Въздържайте се и от използване на DVD-диск, когато сте офлайн. Когато лаптопът подава сигнал за черпене на повече енергия, то значи, че консумация се увеличава с няколко пъти.

За повече спестявания може да изключите, както мишката, така и други неизползвани постоянно устройства. Опитайте работа с тъчпада.

Обърнете внимание на дисплея: намаляване на яркостта на дисплея до възможния минимум, позволява да се работи с местна светлина, която не черпи много заряд.

Това значително ще удължи времето за работа. Практиката показва, че значително намаляване яркостта на дисплея, увеличава работа до 30 минути.

Опитайте се да намалите обема или дори да го изключите.

Затворете всички ненужни програми. Тъй като програмата стартира, в зависимост от процесора натоварване и разпръскване на другите компоненти, като ги кара да консумират повече от батерията, то сега е времето, когато може да изключите ненужните услуги на Windows. Между другото, като изключите неизползваните услуги, това ще помогне и за подобряване на производителността.

Избягвайте програми, които изискват значително натоварване - игри, триизмерни сцени, архиватор, копиране на файлове и така нататък. Всички задачи с лаптоп ги пише в диспечера на задачите.

Съобразявайки тези лесни неща, то това е най-добрият начин да се удължи живота на батерията на лаптоп, без да се налага цялостен ремонт.