Времето е в нас …

Времето е доста относителна величина, ако се позоваваме на някой философ или астрофизик. Времето е нещо, което не можем да контролираме, а само се съобразяваме с неговите приумици. То определя вечността, като то е всичко друго, но не и предсказуемо, колкото и да си мечтаем да предвидим хода му.

Някои хора обичат да казват, че „времето забавя своя ход”. Това е доста добре обосновано в някои философии, но за обикновения човек е доста странно. Някои дни – като противоположност –изглеждат доста по-забързани. Но, както времето е част от нас, така и ние сме неделима част от него.

 

Като миг изминаха годините от лансирането на Интернет и вече се счита за доста ретроградно, ако нямаш компютър или дори профил в някоя от по-известните социални мрежи. Хората се превърнаха в роби на съвременните устройства, които се намират прекалено лесно, за да бъдат игнорирани. Темата за парвенютата отново е на мода. И, ако преди години някои хора биваха обвинявани в купуването на вещи, които бяха доста над техния стандарт, сега е на дневен ред суетността, що се отнася до продукти, като смартфони и таблети.

Има определени марки, чието притежаване поражда известна завист от хората, които нямат възможност да ги притежават. Или поне такова е впечатлението, което искат да създадат самите собственици на подобни джаджи.

Все пак, хората са доста различни в своите предпочитания. Определящо, особено при високотехнологичните продукти, не е цената, а по скоро техните параметри. За изтънчен вкус се приема купуването на смартфон или таблет, които имат повече и разнородни функции. Естествено, по-новите продукти са и по-скъпи, но по-находчивите потребители биха изчакали известно време, докато крайната цена на определен продукт не се понижи драстично.

А, времето е доста относителна величина и не бихме предвидили, какво ще бъде неговото отражение върху развитието на високите технологии. Това именно, ни прави щастливи и нетърпеливи.