Ракла, Шкаф или просто Скрин

Когато еволюцията на скрина започнала през 17 век, никой, дори не се зачудил, какво наистина е интериорът на къщата и как се обогатява с удобни неща. Въпреки че скринът е наречен точно така: на френски „comode“ означава „удобно“.

 

В началото било просто по-удобно от голям сандък. За да стигнете до съдържанието му, не е необходимо да стоите на пръсти или да се гмурнете вътре. С Майстори.Ком ще може да планирате всяко едно изхвърляне на старата мебел и подмяната й с нова.

В своето развитие този елемент от интериора е преживял много деформации. Имало модели, подобни на бъчви, сандъчета били украсени с изящни картини и инкрустации, измислени със скрин и чекмеджета с винтови крака и сандъчета със седем еднакви чекмеджета - предназначени да съхраняват промените за всеки ден от седмицата.

Сега сандъците се отличават по дестинация и по детайли на дизайна.

Скринът за спалня е класически, основното свойство, на което е капацитетът. Долните чекмеджета са направени достатъчно обемни, за да се поберат в сгънати одеяла или килими. Малките предмети в горните чекмеджета съдържат домакински предмети, докато средните съдържат спално бельо.

Скринът за хол изпълнява главно декоративна роля. Красотата на финала, изтънчеността на формите, възможната комбинация от функции, например сгъваема дъска, която превръща скрина в удобен секретар. Вградената модерна електроника може да изненада гостите, когато плазменият панел на телевизора остави плота на античен скрин.

Скринът в трапезарията изглежда като пиедестал. Италианците нарекли това „кредит“. Разликата между този скрин е люлеещите се врати вместо чекмеджетата. Такива модели съхраняват спално бельо по рафтове.

Сандъкът все още съществува. Този шкаф се намира под мивката в банята. Скринове за кухнята и банята са компактна, обикновено от големи чекмеджета, които са разделени вътре в малки секции.

Скринът, включен в комплекта мебели за кухнята ще издържи дълго време и ще краси всеки интериор.