Топ правила, които да ви помогнат да изберете правилната кухня

Кухните днес са много различни, но когато трябва да намерите правилната маса, често възникват редица проблеми. В наши дни на пазара могат да се намерят голям брой опции за маса: правоъгълни, овални, кръгли и квадратни, дървени и стъклени. Какво трябва да знаете, за да изберете правилната кухненска маса?

 

Вижте за Изхвърляне и извозване на покъщнина в София.

Какъв материал си струва да изберете?

Когато избирате материал, човек не само трябва да се ръководи от неговите свойства, но и да вземе предвид стила на целия интериор, тъй като масата трябва да се комбинира с други мебели в кухнята.

Най-издръжливите маси са изработени от камък и дърво, но такива опции изискват внимателна грижа. Тези маси са най-подходящи за класическия интериор. За модерния интериор лакираните повърхности и метал са добре подходящи. И за да поставите маса в малка кухня, струва си да дадете предпочитание на стъклена повърхност. Евтина опция са маси, изработени от ПДЧ и МДФ. Такива модели могат да се поберат в почти всеки интериор, но тази опция е много краткотрайна.

Но най-важното при избора на материал е неговото качество, така че ако е стъкло, тогава е темперирано, а ако е дърво, тогава се обработва.

Какво определя формата на масата?

Изборът на определена форма на масата се основава на оформлението и размера на кухнята. В просторната кухня, където останалата част от мебелите са подредени под формата на буквата "G" или "P", масата ще изглежда добре в центъра на стаята.

Ако кухнята е разположена по протежение на една от стените, тогава най-добрият вариант е да поставите масата близо до противоположната стена.

Ако площта на кухнята е средно голяма, най-добре е да се даде предпочитание на овална или кръгла маса, която може да побере доста голям брой хора. Не е нужно да обикаляте ъгли, което улеснява и по-безопасно да се движите из стаята.

Стъклена маса ще ви помогне визуално да разширите малка кухня. И под кръглата маса на единия крак можете да поставите столове. Също така си струва да обърнете внимание на сгъваемите модели, ако всеки ден нямате нужда от много място на масата.

Кои комбинации са предпочитани?

Така че всички предмети в кухненското пространство трябва хармонично да се комбинират помежду си. Универсални са маси от дърво. И ако е необходима таблица за свързване на няколко зони, по-добре е тя да контрастира с останалите детайли. В модерен интериор масата трябва да бъде строга. В класическия стил трябва да се обърне специално внимание на големи издълбани крака. Пластмасата е подходяща за авангардни решения. За всяка кухня може да изберете маса, на която ще бъде хубаво не само да ядете, но и да отделите време.