Зониране и декорация на интериора

В обичайния интериор са скрити много възможности за организиране на пространството. Оригинален обект може да е всяка една мебел? Тук всеки може да мечтае!

 

Детайлите могат да крият много възможности за организиране на интериорния дизайн. Такъв често е с родина Китай. Тя се появява през 7 век. Екраните в Китай са с различни размери, форми и цветове.

В древен Китай те служат като прегради в огромните дворцови зали. Тяхната облицовка може да е от хартия, коприна или брокат. Според историците празничните екрани са направени от златно фолио, което е лакирано. След това трябва да бъде украсено със скъпоценни камъни.

Още през 8-ми век, този тип декорация се превръща в много популярна мебел в Япония, малко по-късно - в Индия, а след това тържествената процесия започва в Европа. Във всички страни, такива мебели са рисувани от известни художници, дори стихове са посветени на тях!

Японските екрани са различни по това, че са имали от 2 до 8 декора, фигурата е поставена в долната част, защото Японците традиционно седят на пода, а рисунката трябва да е на нивото на очите.

Как можете да използвате картини в модерен интериор? Ето какви съвети ни дават от obshtini.com:

  1. Може да използвате екрана, за да подчертаете работната зона в апартамента, да създадете "стая" в малка стая. На екрана е по-лесно каменни прегради, тя винаги може да се сгъва и отстранява, ако е необходимо.
  2. Кухнята може да се раздели на две зони: трапезарията и мястото, където се приготвя храната (ако кухненското пространство го позволява).
  3. В хола (залата) може да използвате екран за отделяне на място за почивка, в спалнята - да скриете нещо от любопитни очи (например легло).
  4. С помощта на картина, може да създадете малък гардероб или работилница.
  5. В детската стая ще се отдели мястото за спане от мястото за игра на детето. С помощта на картини може да се регулира, дори осветлението в къщата. Например, ако няма нощна светлина, можете да блокирате ярка светлина с екран. Също така за тази цел може да използвате екранните лампи.

Картини, лампи и всякакво декоративно осветление може да изпълнява функцията на завеси, ако го сложите на прозореца или на перваза на прозореца. Също така, може да се използва за съхранение на различни малки елементи. Картина или фототапет може да се постави в банята. В коридора може да оборудвате с напречни греди, рафт за обувки. В работната зона да поставите мебели за съхранение на канцеларски материали, вестници, списания и лаптоп. Всичко това ще улесни обновяването на интериора. Може да нарисувате сами или да поставите домашни снимки, да бродирате нещо върху него или да поставите апликацията. С една дума, екранът е многофункционален елемент и тук всичко зависи от вашето въображение.

Ако се нуждаете от сигурно почистване, с изнасяне на излишни мебели и старинни неща от дома, то обадете се на http://obshtini.com/izvozvane-mebeli-stolichna-obshtina.