Любопитни факти в почистването на апартаменти

Знаете ли, че най-мръсното място в къщата не е задължително това, в което има натрупан прах или грес.

 

Дистанционното управление на телевизор, стерео, климатик трябва да се почистват веднъж седмично с дезинфектант спрей.

Компютърната мишка трябва да се избърсва редовно го избърсва с тампон със спирт.

Калъфите за телефон са друго подходящо място за вредни микроорганизми. От време на време е необходимо да ги почистите в разтвор на дезинфектант.

Телефони (мобилни и фиксирани) също събират множество бактерии. Може да им помогне те с тампон напоен в алкохол.

Кухнята е мястото във всеки дом, където се натрупва най-голямата мръсотия. В резултат на готвене, разливане на храни и продукти, пара, мазни петна, това място се нуждае от редовна профилактика и почистване след всяко ползване.

Печки - по очевидни причини тя формира огромно количество мастни и мръсни петна. Заседяват се по дръжките, по котлони, по горелки и фурна. За да се справите с тях, заложете на конвенционален препарат. Ако искате традиционни рецепти, опитайте да почистите мръсотията със смес от 1 чаша амоняк, 1 чаша вода и 2 супени лъжици препарат. Сместа трябва да се нанася на замърсени терени за около 30-40 минути (за да стигнем до трудно достъпни места, клечки за уши или стара четка за зъби ще свършат идеална работа). След това изплакнете. Може да се отървете от стара и изсъхнала мръсотия с ефективни съвременни средства, разтворени в рамките на няколко минути.

Обърнете специално внимание на различните видове почистване. За почистването на чувствителни стъклокерамични плочи, за тях си купите специален продукт за стъклокерамика.

Стенни шкафове – по шкафовете в кухнята, също се появяват мръсни и мазни петна. За почистване на мебели, смесете сода и растително масло в съотношение от 1.5: 1. Вземете мека гъба или кърпа и я използвайте за скраб върху мръсната повърхност с малко усилия. Содата се абсорбира и ще даде хубав блясък на вашите дървени мебели.

 

Аспиратор – с течение на времето, филтрите на аспиратора се затрупват с гъсти мазни петна, които могат да премахнат само чрез активно разтваряне на мазнините. За да се отстранят от един път се ползват мощни, универсални инструменти за почистване на работни повърхности в кухнята, домакински уреди, врати и дори кошчета за боклук.