Хармония в цветовете за дома

Дизайнерите силно препоръчват да се регистрират само някои специални цветове в интериора. Често такива са срещани масово, а други в комбинации правят чудни и въздействащи над човешката психика съчетания.

Избягвайте тревогата с помощ светли нюанси зелено. Такива обаче трябва да са в умерени количества, защото лесно могат да имат обратен ефект и да нарушат спокойната атмосфера, която се опитваме да създадем с помощта на зелен цвят в интериора.

Научете за Извозване на стари мебели.

Как погрешно може да се разбере зеленият цвят - цветът на консервативните хора и затова го намираме за скучно. В зелени тоналности са още: вар, ярко зелени, горско зелено, маслини, фъстъци, цветен мъх, изумрудено, сиво-зелено. И това не е всичко! Що се отнася до неговата комбинация с други тонове, т.е. нюанси, които са в състояние да разграничи или обратното, да заглушат могат да направят и някоя лоша комбинация.

Много относително понятие е аранжирането на цветове в мебели и интериор. Всичко зависи от вашия вкус и броя на използвани цветове. Ако се чувствате комфортно в една стая, където стените са покрити със зелен и лилав фон, защо да не ги добавяте спокойно?!

Нека да обърнем внимание на нюансите, които в комбинация със зеленото, които създават усещане за хармония в дома. Вижте и кой може да ви е полезен при почистване на дворове:

Кафяво - самото естество на съединените с този тон. Цветът на дърво и зеленина се счита за най-добрата комбинация сред всички останали. Затова при избора на мебели за интериора, чувствайте се свободни да изберете продукти, които са направени в нюанси на кафяво дърво;

Пастел, крема, розово, бежово, и така нататък - може да използвате зелено като доминиращ тон или да му дадете малка роля като акценти. По този начин, интериорът е мек и ефирен;

Бяло – добре е да го отбележите отделно. Това е цветът на чистотата и е от значение в комбинация с всеки съществуващ нюанс без изключение на земята. И ако дизайна на стаята включва ретро стил - без него просто не може да се постигне. Бялото винаги е подчертавало, всеки цвят, с които е комбинирано. Искате пенливо стая? В този случай, комбинацията е от това, което имате нужда;

Жълто – комбинацията му със зелено е позитивна и озаряваща. Тя е подходяща за детска стая. Не забравяйте, че всичко трябва да е в умерени количества. Ако, обаче, имате съмнения по този въпрос трябва да опитате различните тоналности. Помнете обаче - детска стая не е най-доброто място за експерименти;

Синьо – стои добре в съчетание със зелено, но и двата цвята са студени, така, че по-подходящ е за спални или всекидневни.

Черен – в комбинацията със зелено създава малко драматичен ефект. Може да бъде идея за интериора на нощен клуб;

Червено – този нюанс е доста агресивен и се препоръчва да се използва само като акцент и много внимателно.

Разбира се, почистване на апартамент може да не ви е достатъчно, затова и този списък може да е само началото, но предоставя най-често срещани комбинации.