Пригответе се за есента чрез обзавеждането в банята

Ето я есента, постепенно се настанява в дома и настроението ни, и ни кара да забравим горещите летни дни. Есента обаче не е само дъжд, хлад и мрачно време. Напротив, тя е най-богатия откъм цветове сезон и това, което можем да получим от нея като вдъхновение, спокойно можем да го пренесем в обзавеждането в банята, за да отговорим на настроенията, които този поетичен сезон изисква.

Започнете с есенното почистване. Това значи, топлите цветове, които напомнят за морето и плажа трябва да бъдат заменени. Разбира се, тук не става въпрос, да правите ремонт или да сменяте важни части от оборудването в банята. Напротив, есенното почистване или по-скоро подреждане на интериора е смяна на цвета и настроението, точно както се случва в природата. Затова можете са смените цвета и аромата на сапуните и шампоаните. Цветовете на кърпите и хавлиите.

Есента значи постепенно намаляване на температурата, това значи в банята да се търси повече топлина и комфорт не само чрез отоплението, но и чрез цветовете. Малко повече жълто и червено, оранжево дори, ще затопли сетивата ви и ще направи есента в банята, да изглежда по-приятна и топла. 

Ако сте почитатели на ароматерапията, сега е момента да внесете във ваната аромат на канела, ябълка. Също така по време на къпане можете да използвате ароматни свещи, които да са в тон със сезона. Обикновено, домакините пълнят буркани с цветя и билки, които да отговарят на цвета, който да внесе есенните мотиви и в интериора на банята. Така декорът се превръща във функционален и интересен, и вдъхновява както възрастните, така и малките в дома.

Есента идва, пригответе коктейл от цветове, които да радват вас и вашите гости. И нека всеки, който използва банята по едно или друго предназначение, да почувства банята като истинско наслаждение за сетива и намек затова, че сезонът вече се е сменил, както са се сменили цветовете, настроенията и мислите ни.

Източник:  Всичко за банята- KERAMO