Дървеници – заплаха за всяко семейство

durvenicata3Напоследък голяма част от българските семейства се оплакват от поява на дървеници в домовете си. Тази заплаха не е за пренебрегване, тъй като тези малки кръвосмучещи вредители могат да причинят инфекции, алергии и други нежелани последици за собствениците на апартаменти и къщи. Това, което трябва да знаем за този вид инсекти е, че те се пренасят лесно с всякакви багажи, кашони, обувки, дрехи и мебели.

Ако сте жертва на дървеници, то незабавно потърсете специализирана помощ. Последната може да ви бъде указана от фирма за ДДД услуги, каквато е Превента ЕООД в София. Фирмата предлага иновативни методи за унищожаване на всякакъв вид вредители, тъй че може да сте абсолютно сигурни за ефективността на работата, която ще получите срещу ниско заплащане.

Как да разпознаете ухапване от дървеница?

Ухапването от дървеница, често се бърка с ужилване от комар. По тялото се появяват големи червени пъпки или петна, които сърбят и парят. Много важно е да се установи от какво са се получили обривите. Дървениците могат да бъдат забелязани с просто око, особено върху белите ви чаршафи. Креватните дървеници атакуват вашите мебели от дърво, легла и матраци.

Ухапванията обикновено преминават от само себе си, но ако проблема продължи или се усложни, е желателно да направите консултация с лекар. Медицинското лице може да назначи антибиотично лечение, което да премахне инфекцията и да спре алергичната реакция.

Какви мерки може да вземете

Дървениците живеят в затворени и тъмни помещения. Те не обичат чистия въздух и за това се препоръчва редовно проветряване на дома ви. Също така редовното почистване с прахосмукачка е строго препоръчително. Чистете матраците, подматрачните рамки, шкафовете, пода, стените и первазите. Именно на тези места най-често се срещат дървениците и за това ги следете с повишено внимание.

Необходимо е да се запушат всички пробойни по стените, независимо от размерите им. Желателно е да уплътните отворите, ключовете за електричеството, контактите и тръбите. Почиствайте с препарат всички ваши мебели, за да направите нужната дезинфекция.

Вижте дали по тапетите се намират дупчици и отвори. Ако има такива ги уплътнете със силикон, тъй като вътре може да има вредители, които всеки момент чакат да излязат на бял свят.

Спазването на добра хигиена вкъщи е задължително, за да ограничите популацията на дървениците. Правете редовни огледи на таваните и ръбовете в жилището, в случай, че видите малки набити буболечки, то явно това са дървеници и е време да действате за унищожаването им.

Ако пръскате с обикновен препарат спазвайте упътването. Не купувайте евтини препарати, тъй като те няма да решат проблема и само ще изхарчите парите си. Консултирайте със специалист как да действате, за да прекратите популацията на инсектите. Запишете всички съвети и ги спазвайте стриктно.

Последната стъпка, която ви предлагаме е да се свържете с ДДД фирма и тя да предприеме действия за прочистването на жилището ви от всякакви пълзящи елементи. С едно – две третирания на стаите ви вие ще си осигурите така жадуваното спокойствие и най-сетне ще престанете да мислите за ухапвания от дървеници. Запомнете изход от патовата ситуация съществува и той ще дойде с Превента. За повече информация посетете фирмения ни сайт и поръчайте услугата.