6 практични съвета при поставяне на ПВЦ дограма

За да издържи вашата дограма възможно най-дълго време и да предостави пълна функционалност, то тя трябва да бъде монтирана правилно. В наши дни много клиенти предпочитат сами да извършват монтаж на ПВЦ дограма, но често след него търсят специализирана помощ, защото прозорците кондензират, деформират се или претърпяват друг вид проблеми.

Съвет номер 1 – взимане на размери

За да пасне вашата ПВЦ дограма на дома ви трябва да се вземат точните размери. Това се прилага първо при монтаж на дограма от Мастер Пластик, където нашите служители са минали през предварително обучение и знаят как да подходят при оразмеряването. При съвременното производство на профили от поливинилхлорид се използват специални технологии, които помагат за прецизното взимане на размери. Ето защо е добре тази работа да бъде свършена от професионалисти.

Съвет номер 2 – отделяне на достатъчно време за монтажната процедура

Ако искате вашата дограма да бъде монтирана по най-правилния начин, то ще трябва да се заредите с необходимото време. Преди да се поставят новите прозорци се налага демонтиране на старата дограма, което понякога може да се окаже доста трудна задача. Освен това, за да получите качествена изолация и точно пасване на новите ПВЦ профили се налага да минат поне няколко часа в работа. Все пак се стремите към пълно качество при инвестицията ви.

Съвет номер 3 – спазване на последователността при монтажа на ПВЦ дограма

Когато се произвежда и монтира дограма се спазва последователност при извършване на отделните операции. Монтира се первазът под касата, следва монтиране на касата на дограмата и монтиране на външните первази. Съществува и вариант, при който се поставят монтажни профили в долния край на вашата нова дограма, към който се закрепват външния и вътрешния перваз.

Съвет номер 4 – присъствието на вътрешен перваз може да се пропусне

Вътрешният перваз има по-скоро декоративно значение и не е задължителен. От него зависи лесното почистване на праховите частици, които периодично се натрупват по хоризонталата. Первазът може да бъде почистен по-лесно от мазилката и за това много потребители го предпочитат.

Съвет номер 5 – монтаж на дограма в ново жилище

Ако поставяте дограма в ново жилище или извършвате ремонт, то това трябва да е първото нещо, с което да се захванете. След това вече може да преминете към полагане на подова настилка, слагане на гипсокартон, обичане на тавана и така нататък.

Съвет номер 6 – следвайте съветите на специалистите

В случай, че сте решили сами да поставяте ПВЦ дограма е необходимо да следвате съветите на специалистите. Последните може да намерите в интернет пространството или да се допитате до фирмата, от която сте закупили дограмата.

В обобщение

Както сами разбирате монтажа на дограма не е лесна задача и не е за всеки. Ако все пак спазите напътствията, които сме дали по-горе, то най-вероятно няма да имате проблем с монтажа на ПВЦ профилите във вашия дом.

При положение, че се затруднявате и не сте сигурни дали може да извървите всички стъпки по поставяне на ПВЦ дограма, не се колебайте да използвате професионална помощ. Още за монтажните дейности и други подробности за дограми ще прочетете в сайта, който сме дали на горните редове. А сега ви пожелаваме приятна работа и успех.